Cultura - Centre Parroquial Sant Feliu de Llobregat

CULTURA

Activitats adults


Ioga

Què és?
El hatha ioga es basa en un conjunt de tècniques per mantenir la salut i el benestar a nivell físic i psicològic a través de postures anomenades asanes. Sincronitzarem la respiració amb la realització de seqüències de moviment llargues que ens ajudaran a rebaixar les revolucions del dia a dia fins a finalitzar amb una relaxació.
Per la seva pràctica caldrà portar roba còmoda, mitjons antilliscants, tovallola.

Beneficis
Amb el ioga aconseguirem el descans corporal, fermesa i elasticitat als músculs, calmar emocions, equilibri i harmonia mental.

Horaris
<  Dimecres de 19.00 a 20.00

Preus

Mensual       30€

Trimestral    85€

Cor de Gòspel

Posem en marxa una iniciativa conjunta entre l’Ateneu Santfeliuenc i el Centre, sota la direcció artística i musical del mestre WALTER PETERSEN.

Què és?
La música gòspel, música espiritual o música evangèlica, en la seva definició més restrictiva, és la música religiosa nord-americana que va sorgir de les centenars d’esglésies protestants o evangèliques afroamericanes al segle XVIII i que es va fer molt popular durant la dècada de 1930. Més generalment, sol incloure’s també la música religiosa composta i cantada per cantants cristians meridionals, independentment de la seva ètnia.

La música gòspel, a diferència dels himnes cristians, és de caràcter lleuger quant a música. La paraula gòspel es deriva del vocable anglosaxó godspel (lit. paraula de Déu), el qual s’empra per referir-se als evangelis. A aquesta forma de cantar la hi va denominar d’aquesta forma hagut de que era un cant evangèlic per convidar a les persones cap a Déu. Les lletres solen reflectir els valors de la vida cristiana.

Beneficis
*Ajuda a construir una gran relació de confiança i cohesió amb els companys.
*És una activitat efectiva contra l’estrès i la depressió perquè cantar augmentar els nivells de cortisol i d’oxitocina, hormones que ajuden a reforçar l’autoconfiança i el nivell de benestar personal.
*Alguns estudis apunten que en cantar es generen endorfinas, hormones que produeixen sensació de plaure.
*A més, cantar ens ajuda a mantenir-nos en forma ja que el control de la respiració és fonamental. Cantant hem de respirar més profundament que si practiquem altres exercicis pel que augmentem la nostra capacitat aeròbica i tonificamos els músculs abdominals, intercostals i el diafragma.
*Alguns científics afirmen que cantar és una espècie de gimnàstica neuronal.
*Cantant en grup incorporem inconscientment valors com l’amor a l’harmonia, a l’ordre i a la disciplina tant personal com a col·lectiva ja que per cantar tots junts devem anar al mateix ritme, seguir les pautes del director ,afinar bé i escoltar al del costat.
*Cantant en grup reforcem la cohesió social, la comunicació i la cooperació entre les persones que integren el grup.
*A més, cantar no té edat, i si ho fas en grup es produeix una interacció entre diferents generacions que obre la ment i la manera de mirar el món; en passar temps junts es crea una relació enriquidora i natural entre diferents generacions.
*Millora la concentració i la memòria, ja que hem d’aprendre’ns el repertori.

Horaris
<  Dimarts   de 20.00 a 22.00

Preus

Mensual     20€

Especial socis/socies l’Ateneu i el Centre  15€